Ondernemerscafé Deurne Ook niet-ondernemers zijn welkom
Locatie De Brouwer aan de Markt in Deurne
Ondernemerscafé Deurne Het vaste trefpunt voor ondernemens

Ondernemerscafé over jonge ondernemers

Dinsdag 20 november waren twee jonge ondernemers te gast bij  Ondernemerscafé Deurne. Presentator Jan van den Heuvel en zijn medepresentator Niels Crooijmans praatten in café De Brouwer aan de Markt in Deurne van 21.00 tot 22.00 uur met Ruud Ghielen (32), freelance software-ontwikkelaar, en David Jansen (30), oprichter en eigenaar van Fysio Jansen in Deurne.

 

Ruud richt zich op mobiele applicaties (apps) voor telefoons en tablets. David heeft zich gespecialiseerd in meerdere gebieden binnen de fysiotherapie en blijft zich graag ontwikkelen. Deze 163ste aflevering van het Ondernemerscafé kwam tot stand in samenwerking met Jong Deurne.

 

Na de presentatie van het nieuws van afgelopen maand door Dennis van der Meijden stelden Ruud Ghielen en David Jansen zich middels een filmpje voor, waarna Jan en Niels de jonge ondernemers bevroegen.

Ruud heeft, nadat hij de MAVO had gedaan op een gegeven moment Technische Informatica gaan studeren, heeft twee jaar bij ASML gewerkt, daarna bij NXP, Philips en TomTom. In 2016 is hij zijn eenmanszaak begonnen. De ondernemingszin heeft er vanaf jongs af aan ingezeten.

 

Ook David heeft de MAVO gedaan, toen via de HAVO naar het CIOS in Sittard, stagegelopen bij o.a. Vreekwijk. Daarna is hij fysiotherapie gaan studeren, nadat hij hiermee klaar was heeft hij een jaar meegelopen in een fysiotherapie, waarna hij nu, zeven jaar geleden, zijn eigen bedrijf is begonnen. Inmiddels heeft hij zes mensen in loondienst en biedt zijn bedrijf niet alleen fysiotherapie, maar werken er ook een diëtiste, tandprotheticus en een personal trainer in zijn pand.

 

Het ontwikkelen en bouwen van een uitgebreide app kan wel tot twee jaar in beslag nemen, aldus Ruud. Om een goede app te ontwikkelen moet je veelvuldig overleggen met de opdrachtgever, want die levert de vakgerichte, praktische, informatie waarvoor de app wordt ingericht.

De keuze voor verschillende disciplines binnen zijn bedrijf is een bewuste keuze zegt David. Zijn bedrijf onderscheidt zich in aandacht en tijd voor de klant én mensen kunnen ook ’s avonds en in het weekend terecht.

Videoblog

In het videoblog werd Autoschade service Schonewille aan het publiek voorgesteld.

Bewuste keuze?

Is het zelfstandig ondernemerschap een bewuste keuze geweest? Voor Ruud zeker; hij won advies in bij zijn collega’s die als ZZP-er bij Philips werkten, daarnaast informeerde hij zich bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Ruud heeft een eenmanszaak en is geen ZZP-er, hoewel het in de volksmond wel vaak wordt genoemd. Een ondernemingsplan heeft hij niet geschreven en op het financiële (belasting) vak wordt hij door zijn boekhouder geadviseerd. Het uurloon van een appbouwer is tussen de 60 en 80 euro, exclusief BTW. Ruud zit daar precies middenin.

Geen ondernemingsplan

Ook David heeft geen ondernemingsplan geschreven en heeft ook veel zelf uitgezocht voor hij de stap naar een eigen onderneming zette. Met zes mensen op de loonlijst is hij een deel van zijn tijd bezig met iets wat je een management zou kunnen noemen. Maar David voelt zich meer collega dan baas. Het liefst wil hij alles in eigen beheer houden, maar zijn administratie heeft hij uitbesteed. Doordat al zijn personeelsleden HBO-geschoold zijn werken ze zelfstandig. Zelf werkt hij zo’n 60 uur per week.

Spectaculaire onthulling

Als tussensprongetje vraagt Jan aan Niels om wat te vertellen over de ontwikkelingen binnen Jong Deurne. Die verteld dat Jong Deurne zich los maakt van de landelijke organisatie waar ze nu nog onder ressorteren. Dat betekent dat er een nieuwe naam komt en een nieuw logo. Die nieuwe naam en logo worden op 14 december om 18.30 bij de Rabobank in Deurne op spectaculaire wijze onthuld.

Over tien jaar

Tot slot nog de vraag aan beide gasten waar ze over tien jaar staan.
David verwacht dat er een tweede locatie in Deurne bijkomt en verder wil hij inzetten op fitness. Ruud hoopt in de toekomst met een compagnon een bedrijf te beginnen.

 

En hiermee was de voorlaatste aflevering in 2018 van het Ondernemerscafé ten einde.

De volgende, 164ste , editie is op dinsdag 18 december en staat in het teken van de Horeca.

publicatiedatum: 21-11-2018