Ondernemerscafé Deurne Ook niet-ondernemers zijn welkom
Locatie De Brouwer aan de Markt in Deurne
Ondernemerscafé Deurne Het vaste trefpunt voor ondernemens

Ondernemerscafé 22 januari 2013

Startersavond ondernemerscafé 

Inspirerend, motiverend en interessant

Door Marcel Koolen

DEURNE – Het eerste ondernemerscafé van 2013 - op dinsdagavond 22 januari in Plein Vijf aan de Markt in Deurne - stond zoals al een aantal jaren het geval is helemaal in het teken van startende ondernemers. Herintreder Jeroen van Lierop nam de plaats in van Twan van den Heuvel, die het eventjes wat kalmer aan doet. Van Lierop heeft geruime tijd in de organisatie van het ondernemerscafé gezeten en was ook presentator. Samen met Peter-Alexander Driessen presenteerde hij een niet zo druk bezochte, maar wel inspirerende, motiverende en interessante 105de editie.

Het nieuwsblokje vooraf bevatte een aantal positieve berichten over bedrijven die zich in Deurne hebben gevestigd. Meest in het oog springende nieuwsfeit was dat een deel van het Oskomeraterrein gekocht is door de firma Thielen die er zijn twee huidige locaties – aan de Schutsboom en het Leegveld – onder gaat brengen. Een ander deel van het terrein is verhuurd aan de Helmondse firma Mannesman, de onderhandelingen over het kantoorpand zijn gaande.

 

Als eerste twee gasten schoven Koen van den Boomen en Gerrit van den Heuvel aan van de pas gestarte onderneming GOED aan. GOED is een ondernemersvereniging die zich richt op ZZP-ers, starters en kleine bedrijven. Verschil met de bekende Ondernemersverenigingen is dat GOED niet lokaal, maar regionaal (SRE gebied) is georiënteerd en dat zij niet gericht is op winkeliers of horeca. GOED biedt huisvesting te huur aan vanaf 15 m2 tegen betaalbare prijzen in een soort van bedrijvenverzamelgebouw. Er is gestart in Deurne (Heuvelstraat), Asten en Veldhoven en de bedoeling is het concept op deze drie locaties uit te werken en vol te krijgen en het daarna uit te rollen over de rest van de regio. Volgens van den Boomen en Van den Heuvel is de onderlinge samenwerking in verenigingsverband een pluspunt en maakt het ontmoeten en verbinden, het uitwisselen van ervaringen en netwerken een stuk eenvoudiger en doeltreffend. Terreinen waar men zich met name op richt zijn o.a. dienstverlening, welness, gezondheid en zorg, handel, IT en ICT. In korte tijd hebben zich al 50 leden ingeschreven.

 

De 23-jarige Vivian Kuijpers is samen met Niek Smits WTTD (Wellness Test & Training Deurne) begonnen in een, zo op het oog, verzadigde markt. Toch wisten zij met een realistisch en goed doortimmerd plan zonder al te veel moeite de Rabobank te overtuigen en hebben zij onderdak bij de fysiotherapie van Rinus Louwers. De kracht van WTTD is dat zij werken met een persoonsgerichte aanpak, die eruit bestaat dat een op maat gesneden trainings- en oefenprogramma wordt gedraaid. Diëten en sportscholen ten spijt: uiteindelijk blijkt dat het toch uit jezelf moet komen. Door de persoonlijke benadering en een grondige analyse vooraf wordt er resultaat geboekt. Die positieve resultaten werken stimulerend en motiverend. Vivian en Niek hebben ervoor gekozen om rustig te beginnen en niet meteen de lat te hoog te leggen.  Ambitieus zijn ze wel, maar bovenal staat de klant centraal, wanneer die ervaart dat zijn inspanningen effect sorteren zijn zij de beste ambassadeurs. Vivian en Niek zijn franchisenemers, voordeel is dat zij voor hun testen kunnen putten uit een grote database van gegevens en zo een op maat gesneden trainingsprogramma aan kunnen bieden. Niet alleen op de locatie, maar, aanvullend, ook in de thuissituatie.

 

Vorig jaar was Bas Smeulders van phonegadgets ook al te gast. Toen als piepjonge startende ondernemer. Inmiddels zijn hij en zijn compagnon een jaar verder en op de vraag: hoe staan jullie er nu voor? Was het antwoord: goed! Phonegadgets is een webshop die allerlei accessoires voor smartphones en tablets verkoopt (hoesjes, etc.) Gaandeweg hebben ze, omdat ze bij de verzending van hun producten, tegen de nodige problemen aanliepen een programma ontwikkeld dat het eenvoudig en goedkoop maakt kleine hoeveelheden producten op een efficiënte en eenvoudige wijze te verzenden. Het volume speelt geen rol meer en je hoeft geen groot bedrijf meer te zijn om op goedkope wijze je spullen te verzenden. De software die ze ontwikkeld hebben heet Sendcloud en is een nieuw product dat nu vermarkt wordt. Voordeel van Phonegadgets en Sendcloud is dat er weinig overheadkosten zijn en de organisatie flexibel. Prettige bijkomstigheid is dat E-commerce niet te leiden heeft onder de crisis en juist een branche is die sterk groeiende is.

 

Aan het slot was de boodschap van Niek van den Boomen: probeer anders te denken, ga niet uit van vanzelfsprekendheden. Vivian benadrukte: vooruitgang motiveert enorm. En toen Bas de vraag voorgelegd kreeg: Waar wil jij uiteindelijk naartoe? Was het antwoord kort, krachtig en droog: “Zo groot worden als ’t maar kan!”

 

Hiermee kwam een einde aan het 105de ondernemerscafé in Plein Vijf aan de Markt in Deurne. De volgende aflevering is op dinsdag 19 februari; dan dus weer gewoon op de derde dinsdag van de maand.
 

publicatiedatum: 23-01-2013