Ondernemerscafé Deurne Ook niet-ondernemers zijn welkom
Locatie De Brouwer aan de Markt in Deurne
Ondernemerscafé Deurne Het vaste trefpunt voor ondernemens

Ondernemerscafé 19 februari 2013

Neerkant, een bedrijvige gemeenschap

Presentator ondervraagd door collega

DEURNE – De 106de editie van het Deurnese Ondernemerscafé werd bevolkt door vier Neerkantse ondernemers van divers pluimage. Voor zij aan het woord kwamen verzocht presentator Twan van den Heuvel zijn mede-presentator Peter–ALexander Driessen plaats te nemen aan de andere kant van de tafel, want hij had een paar vragen. Vragen die het publiek waarschijnlijk ook wel zouden interesseren… Vooraf werd de video van het poppenkastspel van de Deurnese prinsengarde van ‘t Klotgemul vertoond. Driessen, na dit filmpje droog: “D’r is weinig van gelogen.”

Veel verrassends leverde het vraaggesprek niet op: Driessen schetste de situatie zoals die zich vanaf 2006 heeft ontwikkeld. Het verwonderde hem wel, dat hij als betrokkene niet door het onderzoeksbureau is benaderd. En hij vroeg zich hardop af wie van de zeven personen die het rapport ter inzage hebben gehad dit gelekt heeft naar de pers. Of er koppen gaan rollen? Driessen: “Ik weet het niet.” Van den Heuvel had nog een laatste vraag: “Je hebt nu enkele miljoenen verdiend. Zou je niet een charmant gebaar willen maken naar Deurne? Een leuk bedrag voor de bibliotheek en de Wieger, anderhalve ton voor het ccd?” “Nee, en ik denk dat de ondernemers hier in de zaal dit ook wel zullen begrijpen.” Driessen werd voor zijn openhartigheid beloond met applaus, waarna het tijd was voor de gasten.

 

Mieke Sijben van Koe en Meer vertelde hoe zij hun onlangs fors verbouwde boerenbedrijf met 100 koeien openstellen voor kinderfeestjes, vergaderingen studieclubs etc. “Bij ons kun je, als je dat wil, vergaderen op een baal stro.” Het boerenbedrijf blijft core business vertelde ze: “Ik denk dat we zo’n vier groepen per week kunnen hebben. Ik ben een boerin die gastvrij is en daar wil ik alle ruimte voor hebben.”

 

Het installatiebedrijf van Johan de Groot telt zes medewerkers en is voornamelijk in de agrarische sector in een straal van vijftig minuten rijden vanuit de Neerkant werkzaam. Ze bouwen allerhande installaties, maken regelkasten en verzorgen tevens de service  van deze installaties. Zoon Vincent loopt nu drie jaar mee in het bedrijf en de bedoeling is dat hij het over zo’n drie jaar over gaat nemen.

 

Tuinhuisjes: Ad van de Munckhof heeft er zijn levenswerk van gemaakt. 30 jaar is hij in business en heeft net voor het begin van de crisis, nu zo’n zes jaar geleden, een fonkelnieuw pand gezet. “Nog geen moment spijt van gehad’” aldus van de Munckhof die natuurlijk ook wel aan zijn opdrachten merkt dat het wat minder gaat. Toch blijken nu met name de duurdere modellen beter te verkopen. Of er van een bouwtekening wordt gewerkt? “Nee, dat niet. We hebben de opdrachtbon en van daaruit gaan we aan de slag.” Veel moeilijker was het volgens de nuchtere Neerkanter niet.

 

Piet Matthijssen van arbeidsintegratiebureau Arbeidsdeskundig Advies & Meerwaarde  is afkomstig uit de Randstad, maar al sinds 1992 in Neerkant woonachtig. Zijn bedrijf adviseert ondernemers hoe zij om moeten gaan met het ziekteverzuim van hu werknemers. Daarnaast is hij ook voor de andere kant, het UWV op contractbasis, werkzaam. Doel is om het ziekteverzuim van een onderneming zo laag mogelijk te houden en de werknemers binnen de mogelijkheden die er zijn zo optimaal als mogelijk in te zetten.

 

Gevieren concludeerden de Neerkantse ondernemers dat er in de Neerkant voldoende, vooral kleinschalige,  bedrijvigheid is.

 

Hiermee eindigde editie 106, die als in een flits voorbij leek te zijn gegaan. Aflevering 107 is op dinsdag 19 maart, aanvang 21.00 uur, Pelin Vijf aan de Markt in Deurne.

 

publicatiedatum: 20-02-2013