Ondernemerscafé Deurne Ook niet-ondernemers zijn welkom
Locatie De Brouwer aan de Markt in Deurne
Tijd Inloop 20.30u, aanvang stipt om 21.00u
Ondernemerscafé Deurne Het vaste trefpunt voor ondernemens

Ondernemerscafé Deurne de boksring in

Geen knock out, wel een winnaar op punten

DEURNE -  Voor het Ondernemerscafé Deurne van dinsdag 15 mei – editie 159 - in café De Brouwer aan de Markt traden de gasten van presentatoren Mitch Gielen en Niels Crooijmans in de boksring. Deze editie was een speciale, want in zijn geheel georganiseerd door JONG! Deurne. In de eerste ronde stonden Rick Manders van 101Media en Mark van den Heuvel van Roma Deurne in de ring. Ronde twee werd ingevuld door Antonie Berkers (Van Santvoort Makelaars) en Richard Bakens (Bakens Makelaardij). Martien Knoops (Knoops Bouw) en Twan van Doorne (Trivado Bouwbedrijf) stonden in de derde - en laatste - ronde tegenover elkaar.

 

De organisatie had er geen gras over laten groeien en De Brouwer oogde als een heuse boks-arena, de twee presentatoren in witte hemden met rode bretels en rode strikjes en Twan van den Heuvel die door een ouderwetse microfoon de matadoren de ring inschreeuwde. Een rookmachine zorgde voor een wat schimmige ambiance, die legendarische bokswedstrijden kenmerkt.

 

Nadat Dennis van der Meijden het nieuws van de afgelopen tijd kort had doorgenomen konden de eerste boksers het strijdtoneel betreden.

Tam begin

Tussen Rick Manders en Mark van den Heuvel was er niet zo zeer sprake van een duel, want daarvoor waren ze het te vaak met elkaar eens. Beiden constateerden dat het niet eenvoudig is om aan goed personeel te komen en benadrukten dat hun sector schreeuwt om technische en praktisch ingestelde mensen. Belangrijk aandachtspunt volgens zowel Rick als Mark is de beveiliging, cybersecurity. Dit is nog te vaak het stiefkindje van bedrijven. Geen knock out in dit gevecht, of het moest zijn dat beide heren de papieren administratie gezamenlijk tegen het canvas werkten.

PD spare parts

Het Deurnese bedrijf PD spare parts van de familie Claassen werd als intermezzo via een filmpje voorgesteld aan het publiek, waarna de tweede wedstrijd kon beginnen.

Plaagstootjes

Antonie Berkers en Richard Bakens stonden als makelaars tegenover elkaar. Er was
wat meer strijd en er werden over en weer wat stoten uitgedeeld, maar beiden bleven op de been. Mede omdat ook zij elkaar geen pijn wilden doen en hooguit wat plaagstootjes uitdeelden. Beiden bevestigden dat de vraag naar woningen groot is en dat daardoor het aanbod achterblijft. Berkers vindt het belangrijk dat er een gevarieerd woningaanbod is. Of de makelaar over tien jaar is verdwenen doordat mensen via social media steeds meer zelf kunnen regelen? Beiden denken dat het persoonlijke advies van de makelaar belangrijk is. Social media is gewoon een belangrijk instrument van de sector. Ook deze ronde bleef onbeslist, beide tegenstanders hielden elkaar overeind.

Rake tikken, stoot onder de gordel

Het venijn zat ‘m, zoals zo vaak, in de staart. Martien Knoops en Twan van Doorne spaarden elkaar niet en deelden over en weer rake tikken uit. Op geen enkel vlak wisten ze elkaar te vinden en er ontspon zich een mooi gevecht. Zo vond Knoops arbeidsmigranten absoluut niet kunnen, terwijl Van Doorne er de loftrompet over stak en stelde dat er gewoonweg niet genoeg gekwalificeerd Nederlands personeel is. Vilein was de stoot onder de gordel door Knoops die zinspeelde op het feit dat Van Doorne zijn carrière van huis uit in de schoot geworpen heeft gekregen – Van Doorne stapte, na tien jaar als basisschoolonderwijzer werkzaam te zijn geweest, in het familiebedrijf (red. MK). Of de opponenten nog iets van elkaar konden leren? Van Doorne vond het enthousiasme van Knoops stimulerend, maar Knoops zei dat hij vooral leerde van de fouten van zijn oudere collega’s. Ook vond hij dat de meeste leegstaande oude gebouwen tegen de grond moesten en dat daarvoor mooie nieuwbouw, soms met een ouderwets tintje, in de plaats moest komen.

Winnaar op punten

Waren de beiden het dan nergens over eens? Ja, toch wel een beetje: beiden vonden dat de jeugd moet kiezen voor een technisch (praktisch) beroep. Vakmensen zijn nodig. Alleen waar Knoops wilde inzetten op de jeugd, was het voor Van Doorne zo dat vooral de ouders een positiever houding aan moeten nemen ten aanzien van de bouw. Ook geen knock out in deze tweestrijd, maar wel een vermakelijk gevecht dat door Knoops gewonnen werd op punten.

 

Inmiddels was het kwart over tien en had het publiek een dynamische 159ste editie van het Ondernemerscafé gezien.

 

Volgende maand op dinsdag 19 juni wordt het seizoen traditioneel afgesloten met de buiteneditie; nummer 160.

publicatiedatum: 15-05-2018